quinoa

 

Tein eilen iltaruoaksi niin hyvää kvinoapannua, että pakko oli tulla kirjaamaan se blogiinkin! Tein toissailtana koe-erän, mutta eilen keksin maustaa paremmin. Kasvispannussa on proteiiniakin mukavasti, sillä sitä tulee niin kvinoasta, tofusta kuin parsakaalistakin. Tästä setistä tulee hieman alle 30 g proteiinia per annos (riippuu tofu-annostelusta). Ja tietysti kivennäisaineita, vitamiineja, antioksidantteja, hyviä rasvoja ja mitä näitä nyt on. 😉 Ennen kaikkea makua.  Hoin pääni sisällä syödessäni, että miten voi olla näin hyvää!

Tämä resepti sopii hyvin myös FODMAP-ruokavalion ensimmäisille 4-6 viikolle, jolloin vasta rauhoitellaan mahaa. Jos et välitä chilistä, jätä se pois.

Osa ärtyvän suolen oireyhtymän ihmistä kokee, että tuliset ruoat eivät sovi, mutta itse vähän epäilen, että tulisten ruokalajien sipuli ja valkosipuli ovat suurempia syyllisiä oireiden aiheuttajina kuin tuliset chilit tai pippurit. Thairuoka sopii itselleni mainiosti, vaikka on todella tulista välillä. Thaikeittiöön kun ei oikein kuulu perinteiset FODMAP-lähteet.

Ruokavaliot: kasvis, gluteeniton, valinnoilla vegaaninen

Kahdelle

3 rkl seesaminsiemeniä

2 rkl oliiviöljyä tai muuta kasviöljyä

2 tl korianterinsiemeniä huhmareessa hienonnettuna tai vastaava määrä valmiiksi jauhettua

1 tl chilihiutaleita (mielestäni maukkaimpia ja potkua enemmän kuin jauheessa)

3 dl kesäsipulia silputtuna (vain vihreä osa)

3 dl fenkolia pilkottuna

n. 2 dl parsakaalin kukintoja pieniksi jaettuna

2/3-1 pkt marinoitua tofua kuutioituna

4 dl valmiiksi keitettyä (punaista) kvinoaa (itse tykkään punaisesta, koska ei puuroudu liikaa)

(4 rkl kermajuustoa raastettuna, vegaaninen ilman)

jodioitua suolaa ripaus

 

Tee näin:

 

Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla, kunnes niistä tulee kauniin ruskeita. Näin ne saavat enemmän makua. Siirrä siemenet pois pannulta. Kaada öljy pannuun ja anna kuumentua hetki. Hienonna korianterinsiemenet ja chilihiutaleet huhmareessa sillä aikaa. Kaada ne öljyyn ja anna ruskistua. Lisää sitten seesaminsiemenet, pilkottu fenkoli ja kesäsipulisilppu. Kääntele kunnes sipuli pehmenee, lisää joukkoon parsakaali sekä kuutioitu tofu sekä valmiiksi keitetty kvinoa. Anna kuumentua läpikotaisin ja kunnes parsakaali on kauniin heleän vihreää (ei tummaa ja pehmeää). Annostele kahdelle ja ripauta suolaa joukkoon ja ripottele halutessasi juustoraaste annosten päälle.

Hyvää ruokahalua!