Valkosipuliöljy on pelastanut minut monelta ruoanlaittopulmalta. Se antaa makua ja on helppo käyttää. Valkosipuliöljy ei ole herkkävatsaiselle ongelma, vaikka valkosipuli on. Tämä siksi, että valkosipulin aromit ovat rasvaliukoisia, mutta FODMAPit ovat vesiliukoisia. Täten öljyyn irtoaa maku, mutta FODMAPit eivät.

Perinteinen tabbouleh tehdään bulgurista, mutta se sisältää todella paljon FODMAP-yhdisteitä. Eipä silti, minusta tabbouleh on parempaa kvinoasta tehtynä!

Tämän “salaatin” voi tarjota vaikkapa paistetun kalan kanssa.

Kuudelle

Ruokavaliot: FODMAP, kasvis, gluteeniton, maidoton 

2,5 dl kvinoaa

0,5 tl jodioitua suolaa

2 rkl sitruunamehua

1,25 dl valkosipuliöljyä

mustapippuria

2 dl sileälehtistä persiljaa silputtuna

1,25 dl vahvaa minttua silputtuna

1 kurkku kuutioituna pieneksi

3 tomaattia kuutioituna pieneksi

1 nippu kevätsipulin varsia

Tee näin:

Huuhtele kvinoa tiheässä siivilässä kuumalla vedellä. Keitä reilussa 3 desilitrassa suolan kanssa. Kiehauta ensin kuumalla teholla, jonka jälkeen alenna lämpöä ja anna kypsyä rauhassa 10 minuuttia. Möyhi kuohkeaksi haarukalla. (Itse käytän kvinoan keittämiseen aina pinnoitettua kattilaa. Olen todennut, että ei tartu pohjaan, kuten joskus tavallisessa kattilassa.)

Jäähdytä laakeassa astiassa.

Sekoita sillä aikaa sitruunamehu,  öljy ja mustapippuri vispilällä kastikkeeksi.Sekoita kastike sekä silputut yrtit jäähtyneeseen kvinoaan ja anna maustua ( edes hetken aikaa, mutta mielellään yön yli).

Lisää seuraavana päivänä joukkoon kurkku- ja tomaattikuutiot sekä silputtu sipuli. Lisää tarvittaessa suolaa ja sitruunamehua.

Alkuperäinen resepti: http://www.epicurious.com/recipes/food/views/quinoa-tabbouleh-395939