chickpeas

Kuva: www.italianfoodforever.com

Kyllä, kikherneet. Totta on, että kikherneissä on oligosakkarideja, eli FODMAPeja, mutta silti niitä voi syödä pieniä määriä. Erityisesti kasvissyöjä-IBSiläisten kannattaa riittävän ja monipuolisen proteiinin saannin takia syödä pieniä määriä linssejä ja papuja (yksilöllisen sietokyvyn mukaan).

Kikherneet kannattaa ostaa tölkissä tai purkissa, sillä näiden kikherneiden FODMAP-pitoisuus on vähäisempi kuin kuivista kikherneistä itse liottamalla ja keittämällä valmistetuissa.

Marinoituja kikherneitä voi syödä lisukkeena, ruokaisissa salaateissa tai hieman muussattuna vaikkapa voileipien täytteenä.

Ohje

5 dl kikherneitä

1 dl hienoksi silputtua ruohosipulia, kevät- tai kesäsipulia tai purjon vihreää osaa

0,75 dl oliiviöljyä

0,5 dl omenaviinietikkaa

0,5 dl kylmää vettä

1 rkl sinappia

2 tl kuivattua basilikaa

2 tl kirveliä

1 tl yrttisuolaa tai jodioitua suolaa

Tee näin

  • Sekoita ainekset yhteen ja anna maustua seuraavaan päivään. Voit sekoitella kikherneitä marinoitumisen välillä.