Hirvelän uunitalkkuna (gluteenittomasta kaurasta) on salainen leipomisaseeni (hah, nyt kaikki tietää!). Se antaa makua niin suolaisiin kuin makeisiin herkkuihin. Käytän sitä myös etenkin metsämarjojen kanssa smoothieissa ja lusikoitavina tuorepuuroina. (Reseptejä tulee kyllä vielä blogiinkin, not to worry… 😉 )
Ruokavaliot: Kasvis, gluteeniton, valinnoilla laktoositon
8-10 annosta
2 kananmunaa
2 dl sokeria (muscovadosokeri antaa enemmän makua)
0,5 dl Hirvelän uunitalkkunaa
1 dl voisulaa tai sulatettua neitsytkookosöljyä (kiva kookoksen aromi, jos tätä käyttää!)
1,75 dl vaaleita jauhoja (esim. Virtasalmen Viljatuotteen vaalea, tai oma sekoitus riisi-, maissi- ja kaurajauhoista + 1 tl psylliumia + 1 tl ksantaania)
2 tl leivinjauhetta
300 g marjoja (esimerkiksi mustikoita, puolukoita ja mansikoita)
- Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää joukkoon jauhot ja voisula tai kookosöljy sulana varovasti.
- Laita taikina pyöreään (halkaisija n. 23 cm) vuokaan ja ripottele marjat pinnalle.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.