Kardemummainen kesäkurpitsakakku (FODMAP)

Pieni kakku

Ruokavaliot: FODMAP, gluteeniton, vegaaninen, kananmunaton

0,5 dl vettä

1 dl öljyä

2 dl sokeria

2 dl raastettua kesäkurpitsaa

0,5 tl vaniljajauhetta

maustemitallinen suolaa

1 tl kardemummaa

1,5 dl kaurajauhoja (esim. Provena)

2 dl Virtasalmen viljatuotteen vaaleita jauhoja 

0,25 tl ruokasoodaa

maustemitallinen leivinjauhetta

Tee näin:

Laita uuni kuumenemaan 170 °C:en ja vuoraa pyöreä uunivuoka (halkaisija noin 20 cm) leivinpaperilla.

Yhdistä vesi, öljy, sokeri, hienolla terällä raastettu kesäkurpitsa, vanilja, suola ja kardemumma ja sekoita. Sekoita ensin toisessa kulhossa vehnäjauhot, ruokasooda ja leivinjauhe ja yhdistä ne sitten märkien aineiden joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada taikina uunivuokaan ja paista kunnes kypsä. Tähän menee noin puoli tuntia (riippuu vuoasta). Itse testaan kypsyyden joko cocktail-tikulla tai tarkastelemalla, milloin taikina irtoaa reunoilta.

Käytin kakun kuorrutukseen samaa kuorrutetta kuin palsternakkakakkuun, mutta siinä oli tuorejuustoa ja kermaa, jotka tietysti tekevät tästä kakusta ei-vegaanisen. Vegaanisia vaihtoehtoja olisi ainakin vispattava soijakerma tai vaikkapa tomusokerihuntu. Kakku on hyvää kyllä ilman kuorrutustakin!

Alkuperäinen resepti: http://ekona.fi/resepti/kardemummainen-kesakurpitsakakku/

  4 comments for “Kardemummainen kesäkurpitsakakku (FODMAP)

  1. Januzka
    January 2, 2017 at 11:36

    mitähän tähän vois laittaa vaniljan tilalle kun sille on yliherkkyys?

    • February 28, 2017 at 09:36

      Hei! Hirveällä viiveellä täällä vastailen… pahoittelut! Vaniljan voi vaan jättää pois, koska ei nyt makuprofiililtaan ole ihmeellinen. 🙂

      • Januzka
        February 28, 2017 at 14:29

        Okkei 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *