Kauraiset serinakakut (FODMAP)

DSC_2361

Olen niin iloinen, että nämä serinakakut onnistuivat myös suolistoystävällisenä versiona! En ole mikään suuri pikkuleipien ystävä, mutta serinakakuista olen pitänyt pienestä pitäen. Kaneliässät ja Hanna-tädin pikkuleivät maistuu myös.

50 kpl

Ruokavaliot: FODMAP, gluteeniton  

200 g laktoositonta voita tai margariinia

1,5 dl fariinisokeria

1 luomu kananmuna

runsas 1 tl leivinjauhetta

1,5 tl vaniljasokeria

2 dl kaurajauhoa (esim. Provena)

1,5 dl Virtasalmen viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta

+ ekstrajauhoja tarvittaessa! (uskon, että laitoin ainakin 1,5 dl lisää leivontapöydällä)

Vaahdota pehmeä rasva fariinisokerin kanssa. Lisää kananmuna, vaniljasokeri ja osa jauhoista, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää jauhoja sen verran, että taikina on helppoa pyörittää tangoksi.

Paista uunissa ensin muutama koekakku, niin näet, onko taikinan koostumus ja oman uunisi lämpötila sopiva.

Leikkaa taikinapötköt paloiksi ja pyörittele pieniksi palloiksi leivinpaperille. Samalla kun siirrät taikinapallot leivinpaperille, kasta ne ensin valkuaiseen ja sitten mantelirouheeseen.

Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä leivonnaiset ja säilytä tiiviskantisessa rasiassa.

Alkuperäinen resepti: http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/serinakakut ja äitin leikekirja (= sama) <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *