Palsternakkakakku (FODMAP)

DSC_2358

Iso kakku

Ruokavaliot: FODMAP, kasvis, gluteeniton

Pohja:
n. 300 g palsternakkaa

2 dl rypsiöjyä

4 luomu kananmunaa

3 dl fariinisokeria

2 tl vaniljasokeria

3 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

2 dl kaurajauhot (esim. Provena)

2 dl Virtasalmen viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta

Päällinen:

1 dl tomusokeria

0,5 dl rypsiöjyä

200 g maustamatonta laktoositonta tuorejuustoa

2 dl laktoositonta kuohukermaa

Pinnalle:

1 dl kurpitsan-/auringonkukansiemeniä

1/2 dl mantelirouhetta

Tee näin:

Raasta kuoritut palsternakat hienoksi raasteeksi. Sekoita raaste taikinaksi öljyn ja kananmunien kanssa. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma ja sekoita tasaiseksi. Sekoista leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan huolellisesti sekoittaen. Kaada voideltuun Ø 24 cm irtopohjaiseen vuokaan ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sekoita tomusokeri, öljy ja tuorejuusto tasaiseksi tahnaksi. Vatkaa kermavaahto erillisessä kulhossa ja nostele  valmis vaahto varovasti juustotahnan joukkoon. Levitä päällinen pohjan päälle.
Sirottele lopuksi pinnalla siemeniä ja mantelirouhetta. Koristele ananaskirsikoilla.

Alkuperäinen resepti: http://prinsessojenkotitalous.blogspot.fi/2014/09/suussa-sulava-palsternakkakakku.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *