Ravitsemusterapia

“Kiitos ruokatapojen rauhoittamisesta, Leena! Kalorien laskeminen ja ruokien puntaroiminen ohjasivat ruokailutapojani. Jätin aterioita jopa väliin, jos en tiennyt tarkasti, paljonko niissä on kaloreita. Nyt on helpompi olla.”

“Minua huolestutti ennen Leenan kanssa juttelua, että joudun sinnittelemään rajoittavan ruokavalion kanssa perhe-elämässä ja syömään eri ruokaa kuin muut. Yllätyin siitä, miten pienillä ja vaivattomilla muutoksilla Leena onnistui viemään koko perheen syömiset fiksuun suuntaan.”

Vastaanotot

Pidän ravitsemusterapeutin vastaanottoja seuraavissa kohteissa:

Tarkemmat päivämäärät ja ajanvaraukset hoituvat ohessa olevien linkkien kautta tai soittamalla palvelunumeroon. Palvelen suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

Vastaanotoille on helppo tulla. Herttoniemen vastaanotto sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä metro- ja bussiasemalta samassa rakennuksessa Postin kanssa. Metro keskustasta tuo perille reilussa 10 minuutissa. Omalla autolla tulijat saavat auton kätevästi Lidlin parkkipaikalle.

Eiraan Laivurinkadulle tuo ratikka 3 tai 1A sekä bussit 14 ja 18. Kävelymatka rautatieasemalta vie noin 20-30 minuuttia.

Työterveyshuolto

Mikäli sinulla on työterveyshuolto näillä lääkäriasemilla, kannattaa ottaa selvää, kuuluuko ravitsemusterapiapalvelut työterveyshuollon sopimukseen. Usein kuuluu ja silloin voit pyytää lähetettä työterveyshoitajalta tai -lääkäriltä vastaanotolleni.

Mitä ravitsemusterapiassa tapahtuu? 

Ravitsemusterapiassa käydään läpi nykyiset ruokailutottumukset ja etsitään yhdessä asiakkaan kanssa ratkaisuja ruokapulmiin.

Tavoitteena on auttaa ja kannustaa uusien tapojen opettelussa ja muutoksen polulla. Ravitsemusterapeuttina pyrin myös vähentämään ruokapelkoja ja muistuttamaan, että ruoasta saa ja pitää nauttia! Huomioin hoidossa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin.

Autan mielelläni myös nuoria ja lapsia erityisesti painonhallinta- ja syömishäiriöasioissa. Nuoret voivat tulla vastaanotolle joko itsenäisesti tai yhdessä vanhemman kanssa, kumpi vain tuntuu nuoresta mukavammalta.

Erityisosaamistani ovat:

  • Ärtyvän suolen oireyhtymä (FODMAP -ruokavalio), tulehdukselliset suolistosairaudet ja keliakia
  • Histamiini-intoleranssi, kemikaali-yliherkkyys
  • Erityisruokavaliot, etenkin useiden eri ravitsemushaasteiden huomiominen yhtä aikaa, esimerkiksi vatsavaivat ja kasvissyönti
  • Syömishäiriöt (kuten anoreksia, bulimia ja ahmimishäiriö)
  • Tietoinen syöminen
  • Painonhallinta
  • Diabetes, metabolinen oireyhtymä
  • Työterveyshuolllon ravitsemushoito (työterveyshuollon pätevyys löytyy)

Ateriasuunnitelmat

En käytä ateriasuunnitelmia laihdutuksen tai tavanomaisten ruokaremonttien yhteydessä. En koe, että kehon tarpeisiin pystytään vastaamaan grammantarkkuudella, vaan kehoa kuunnellen. Painotus on keholle hyvää tekevissä ruoka-aineissa, joita annostellaan nälän ja kylläisyyden mukaan. Vinkkejä ja esimerkkejä toki käymme keskustellen läpi.

Syömishäiriöasiakkaat saavat tarvittaessa mukaan ateriasuunnitelman, joka toimii kipsin lailla – apuna vain aluksi, mutta siitä irrottaudutaan niin pian kuin mahdollista.

Mikäli sairastat yhtä tai useampaa harvinaista sairautta, joiden ravitsemukseen tarvitset tarkempia kirjallisia ohjeita, teen yksilöllisemmät ohjeet näissä tilanteissa. Hinta ateriasuunnitelmalle riippuu taustatyön määrästä, asettuen 250-300 € tienoille.