Superhyvää suolistolle!

Superhyvää suolistolle! Herkkävatsaisen elämä kuntoon on esikoiskirjani, joka ilmestyi tammikuussa 2016. Kirjan kustantaja on Otava.

Superhyvää suolistolle! – kirja avaa elämää herkän vatsan kanssa ja antaa käytännöllisiä vinkkejä siitä, miten oireet saa hallintaan. Kirjassa on tietoa suoliston toiminnasta sekä vatsa- ja suolistovaivojen syistä, eri elämäntapahoidoista sekä tietysti FODMAP-ruokavaliosta. Kirjan lopusta löytyvät ruoanlaittovinkit sekä noin 25 herkullista ruokaohjetta.

Herkän vatsan taustalla on useimmiten ärtyvä suoli, joka vaivaa noin joka kymmenettä meistä. Ärtyvän suolen oireyhtymä on sairautena voimakkaasti elämänlaatua heikentävä ja arjessa läsnäoleva vaiva.

Ärtyvän suolen hoito on ollut heikkoa vuosikymmeniä, mutta viimein tarjolla on varsin toimivia keinoja hillitä oireita. Parannuskeinoa ei vaivaan varsinaisesti ole, mutta liikunnalla, levolla ja ruokavaliolla on kaikilla rooli siinä, miten pahaksi vaivat ärtyvät. Joskus saatetaan tarvita myös lääkehoitoa. Näitä kaikkia hoitokeinoja esitellään kirjassa.

Kirja on tilattavissa esimerkiksi Adlibriksesta, Suomalaisesta kirjakaupasta sekä Otavan kirjakaupasta.

Kiitos kirjan tekemiseen oleellisesti liittyneelle Otavan taustatiimille, eli kustannuspäällikkö Mari Mikkolalle, kustannustoimittaja Päivi Syrjäselle, graafikko Piia Aholle sekä kuvaaja Mirva Kakolle!

Keskeisimmät kirjan viitteet linkkeineen löydät täältä.

Toivottavasti kirjasta on iloa ja hyötyä kaikille herkkävatsaisille sekä niille, joita suoliston salat kiinnostavat!

superhyvää suolistolle kapea banneri