Vihannesletut

11701004_10152858351515800_7690294001421745847_o

Näiden lettujen tai pihvien  – miksi niitä nyt haluaa kutsua – inspiraatio on Rachel Khoon herne-maissifritterit. Yleensä kokkaan aika rennosti ja tämänkin reseptin bongasin välillä Helsingin keskusta-Leppävaara, kun olin jo matkalla kauppaan ja kokkaamaan ystäväni kanssa. Olen suuri Rachel Khoo – fani, koska ruokaohjeissa on monesti joku kiva pikku kikka ja toisaalta maut ovat selkeitä ja ruokaohjeet eivät ole liian monimutkaisia.

Lettujen kanssa oli tarjolla paistettua turskaa (MSC-merkittyä, saa Lidlistä) ja ystäväni Alexandran currykastiketta, jonka yksinkertainen resepti myös ohessa, sekä tietysti raikasta salaattia.

Maissi on Monashin yliopiston FODMAP-määrityksissä havaittu sisältävän jonkin verran FODMAP-yhdisteitä, lähinnä galakto-oligosakkarideja ja sorbitolia. Kertaannokseksi suositellaan puolikasta tähkää. Tässä reseptissä maissin määrä on pieni ja se jakautuu useille annoksille. Jos kuitenkin innostuu syömään suuremman määrän kerralla, ei kannata ihmetellä, jos maha- ja suolisto-oireilevat.

Ruokavaliot: kasvis, gluteeniton

Neljälle (8-10 lettua)

1 pieni kesäkurpitsa

3 luomukananmunaa

3 rkl riisijauhoa

n. 0,5 tl jodioitua suola

mustapippuria

60 g raastettua juustoa tai fetaa

0,5 prk maissinjyviä (125 g)

1 chili silputtuna hienoksi (tai saman verran erivärisisitä chileistä)

3 kesäsipulin vihreää vartta silputtuna hienoksi

kourallinen lehtipersiljaa silputtuna hienoksi

1/2 tl leivinjauhetta

kookosöljyä, 60 % margariinia, voita tai öljyä paistamiseen

Tee näin

Soseuta kesäkurpitsa ja kananmunat tehoseittimella tasaiseksi massaksi. Kaada seos laakeaan kulhoon ja sekoita joukkoon riisijauhot. Lisää muut ainekset ja nosta massa jääkaappiin tekeytymään 30 minuutiksi. Paista pannulla rasvassa keskilämmöllä kauniin ruskeiksi.

 

Currykastike letuille (tai kanalle tai ihan mille vain!)

1 prk kaurakermaa (esim. Oatly)

maun mukaan currya, paprikaa, suolaa ja pippuria

Tee näin

Keitä pienessä kattilassa kaurakermaa ja lisää mausteita oman maun mukaan. Runsas kuivatun paprikan määrä tuo kastikkeeseen kivaa purevuutta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.