Leena

Tiedettä rakastava suolistosalapoliisi ja kehoaktivisti

Kiva, että löysit kotisivuni! Olen ammatiltani laillistettu ravitsemusterapeutti (terveystieteiden maisteri) ja eräopas. Kuvaan itseäni monesti ravitsemusalan sekatyöläiseksi, sillä teen monenlaisia tehtäviä luennoinnista etävastaanottoihin sekä mediatehtäviin.

Olen valmistunut v. 2009 silloisesta Kuopion yliopistosta ja toiminut sekä julkisen että yksityisen terveydenhuollon puolella. LinkedInistä näet tarkemman työhistoriani.

Olen vähän kaikkea: sparraaja ja ravitsemuksen asiantuntija vastaanotolla, innostava luennoitsija pienille ja suurille joukoille ja kantaaottava bloggari ja kommentoija nettimaailmassa.

Vapaa-ajalla tykkään seikkailla luonnossa, nähdä ystäviä ja lukea. Rakastan herkullista ruokaa, keskusteluja ja väittelyitä, koiria, rikossarjoja, saunomista ja keikoilla käyntiä. Olen myös ikuinen oppija ja tykkään tiedosta.

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi

FODMAP-asiantuntijaksi kipujen ja kokemuksen kautta

Tiedän, millaista on, kun ruoka ei sovi. Minulla on ärtyvän suolen oireyhtymä, jota en meinannut saada asettumaan millään.

Onnistuin vihdoin työelämään siirtyessä. Hyvä ystäväni ja kollegani Jenni Lappi tutustutti minut FODMAP-ruokavalioon, josta on ollut minulle paljon apua. Elämänlaatuni parani, kun sain päivittäiset kivuliaat vatsavaivat hallintaan. Voidaan sanoa, että erikoistumisalani löysi minut enkä minä sitä!Jokaisen vatsavaivat ovat kuitenkin erilaisia ja halusin kouluttautua aiheeseen kunnolla. Olen ainoana Suomessa käynyt Lontoossa arvostetun King’s Collegen low FODMAP diet – kurssin. Olen myös tehnyt kolmen kuukauden tutkimusharjoittelun Melbournessa Australiassa Monashin yliopistossa, jossa ruokavalio on kehitetty ja jonne tutkimus keskittyy. Vatsa- ja suolistoterveydestä sekä FODMAP-ruokavaliosta voit lukea tarkemmin teemoista.