Leena

Tiedettä rakastava suolistosalapoliisi ja kehoaktivisti

Kiva, että löysit kotisivuni! Olen ammatiltani laillistettu ravitsemusterapeutti ja eräopas. Kuvaan itseäni monesti ravitsemusalan sekatyöläiseksi, sillä teen monenlaisia tehtäviä luennoinnista etävastaanottoihin sekä mediatehtäviin.

Minulla on kaksi terveystieteiden maisterin tutkintoa, yksi ravitsemustieteestä ja toinen kansainvälisestä kansanterveystieteestä. 

Olen toiminut ravitsemusterapeuttina niin julkisen kuin yksityisen terveydenhuollon puolella.

Ansioluettelostani löydät tarkemmat tiedot opiskelu- ja työhistoriastani. 

Olen vähän kaikkea: sparraaja ja ravitsemuksen asiantuntija vastaanotolla, innostava luennoitsija pienille ja suurille joukoille ja kantaaottava kommentoija sosiaalisessa mediassa.

Vapaa-ajalla tykkään seikkailla luonnossa, nähdä ystäviä ja lukea. Rakastan herkullista ruokaa, keskusteluja ja väittelyitä, koiria, rikossarjoja, saunomista ja keikoilla käyntiä. Olen myös ikuinen oppija ja tykkään tiedosta.

FODMAP-asiantuntijaksi kipujen ja kokemuksen kautta

Tiedän, millaista on, kun ruoka ei sovi. Minulla on ärtyvän suolen oireyhtymä, jota en meinannut saada asettumaan millään.

Onnistuin vihdoin työelämään siirtyessä. Hyvä ystäväni ja kollegani Jenni Lappi tutustutti minut FODMAP-ruokavalioon, josta on ollut minulle paljon apua. Elämänlaatuni parani, kun sain päivittäiset kivuliaat vatsavaivat hallintaan. Voidaan sanoa, että erikoistumisalani löysi minut enkä minä sitä!Jokaisen vatsavaivat ovat kuitenkin erilaisia ja halusin kouluttautua aiheeseen kunnolla.

Olen ainoana Suomessa käynyt Lontoossa arvostetun King’s Collegen low FODMAP diet – kurssin. Olen myös tehnyt kolmen kuukauden tutkimusharjoittelun Melbournessa Australiassa Monashin yliopistossa, jossa ruokavalio on kehitetty ja jonne tutkimus keskittyy. Vatsa- ja suolistoterveydestä sekä FODMAP-ruokavaliosta voit lukea tarkemmin teemoista.

Toinen pro gradu – työni on koskee suomalaisten elintarvikkeiden FODMAP-pitoisuuksia. Se on avoimesti luettavissa Tampereen yliopiston opinnäytekokoelmassa.