Tarjoamani palvelut

Puhetta, tekstiä ja neuvontaa – yhteisöille ja yksilöille!

Verkkokurssit

Ravitsemusterapia

Vastaanotot

Ravitsemusterapiaa saa nyt helposti oman kodin rauhasta tai työhuoneesta käsin. Pidän etävastaanottoja lähes viikoittain. Valittavana on kaksi eripituista vastaanottoaikaa. Kalenteriin pääset tästä.

Etävastaanotossa käytän Zoom-palvelua. Se on helppokäyttöinen ja sen avulla voin jakaa myös dokumentteja sekä tietokoneeni ruudun, mikä helpottaa esimerkiksi tuotteiden esittelyä.

Työni tavoitteena on auttaa löytämään ratkaisuja ja kannustaa uusien taitojen ja tapojen opettelussa. Huomioin hoidossa aina kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin. Pyrin myös vähentämään ruokapelkoja ja muistuttamaan, että ruoasta saa ja pitää nauttia!

Vastaanotoilleni ovat tervetulleita kaikenikäiset.

varaa aika

Myynnissä myös lahjakortteja!

Verkkokauppaan

Erityisosaamistani ovat etenkin:

  • Ärtyvän suolen oireyhtymä (FODMAP -ruokavalio), tulehdukselliset suolistosairaudet ja keliakia
  • Histamiini-intoleranssi, kemikaali-yliherkkyys
  • Erityisruokavaliot, etenkin useiden eri ravitsemushaasteiden huomioiminen yhtä aikaa, esimerkiksi vatsavaivat ja kasvissyönti
  • Syömishäiriöt (kuten anoreksia, bulimia ja ahmimishäiriö)
  • Yksilölliset kasvis- ja ekoruokavaliot
  • Tietoinen syöminen ja syömisen taidot

Autan mielelläni myös nuoria erityisesti painonhallinta- ja syömishäiriöasioissa. Toivon, että nuoren tukena on koko perhe, mutta usein on kiva, että voimme jutella nuoren kanssa myös kahden kesken.

En käytä ateriasuunnitelmia laihdutuksen tai tavanomaisten ruokaremonttien yhteydessä. On hyödyllisempää opetella syömisen taitoja kuin ohjeenmukaista syömistä. Painotus on keholle hyvää tekevissä ruoka-aineissa, joita annostellaan nälän ja kylläisyyden mukaan. Vinkkejä ja esimerkkejä toki käymme keskustellen läpi.

Syömishäiriöasiakkaat saavat tarvittaessa mukaan ateriasuunnitelman, joka toimii kipsin lailla – apuna vain aluksi, mutta siitä irrottaudutaan niin pian kuin mahdollista.

Mikäli sairastat yhtä tai useampaa harvinaista sairautta, joiden ravitsemukseen tarvitset tarkempia kirjallisia ohjeita, teen yksilöllisemmät ohjeet näissä tilanteissa. Hinta ateriasuunnitelmalle riippuu taustatyön määrästä, asettuen 250-300 € tienoille.

I counsel also in English och jag förstår ju också svenska!

Asiantuntijapalvelut

Viestintä

Ravitsemusviestintä on intohimoni. Haluan avata tieteellisen maailman ihmeellisyyksiä kaikille, koska faktat päihittävät fiktion mennen tullen kiinnostavuudessaan.

Teen viestintäyhteistyötä eri yritysten kanssa niin haastattelujen kuin podcastien sekä videojulkaisujen muodossa. Esimerkkiyrityksiä tällaisen viestinnän saralta ovat Fazer, Yle ja Oriola.

Kirjojen lisäksi olen kirjoittanut kolumneja Helsingin Sanomille sekä Maa- ja kotiseutunaisille.

Olen aktiivinen sosiaalisen median käyttäjä ja minut löytää säännöllisesti keskustelemasta tai jakamasta ajatuksiani erityisesti Twitteristä, Facebookista ja Instagramista.

Teen mielelläni viestintäyhteistyötä kanssanne – otathan yhteyttä!

Luennointi

Oletko järjestämässä tilaisuutta, jonne kaipaisitte innostavaa puheenvuoroa ekoruoasta, tietoisesta syömisestä tai kenties suoliston terveydestä? Vai kaipaatteko ravitsemusaiheista selkeää keynote-puheenvuoroa? Uskon olevani etsimänne henkilö!

Luennoin ja koulutan kuukausittain ympäri Suomea suomeksi ja englanniksi (ja tarvittaessa maan rajojen ulkopuolellakin!). Pidän sekä ammattilaiskoulutuksia että yleisöluentoja.

Olen vuosien ajan tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Turun Kesäyliopiston ja Farmasian oppimiskeskuksen kanssa sekä tehnyt yritysyhteistyötä luentokiertueiden merkeissä muun muassa Biocodexin ja Orklan kanssa.

Putkonen puhujaksi tästä!

Yhdistelmätilaisuuksia

Ehdotus! Onko yrityksenne tai työyhteisönne lähettyvillä erinomaiset patikointimaastot ja laavu?

Entäpä jos laittaisimme lämpimästi päälle ja suuntaisimme luentosalin sijaan keskustelemaan laavulle kehoa vahvistavasta ruoasta ja liikunnasta?

Olen koulutettu eräopas, joten myös virkistävät nuotiokahvit onnistuvat keskustelujen lomassa. 

Teen myös yhteistyössä liikuntapedagogi Jyrki Haapalan kanssa stressin kukistamiseen liittyviä luentoja. Luennoillamme yhdistyy Jyrkin kehon fysiikan tuntemus ja vuorovaikutusvalmentajan taidot minun ajatuksiini siitä, miten stressi vaikuttaa syömiseen ja suoliston toimintaan.