Olen ennen Ravintolapäivän valmisteluja leiponut tuulihattuja viimeksi vissiin yläasteella. Pidän niistä kovati, mutta jostain syystä olin unohtanut totaalisesti niiden olemmassa olon pitkäksi aikaa.
Gluteenittoman reseptin löysin Kotikokin sivustolta. Sunnuntai-jauhoseoksessa on vehnätärkkelystä, joka ei välttämättä sovi FODMAP-ruokavalioon, joten en sitä itse käyttäisi.
Ruokavaliot: kala, valinnoilla maidoton
Noin 30 kpl
Raaka-aineet
2,5 dl vettä
100 g voita tai margariinia
2,5 dl vaaleita jauhoja (riisijauhot tai Virtasalmen Viljatuotteen vaalea)
4 kpl kananmunia (mielellään luomu)
Tee näin
- Kiehauta vesi ja voi tai margariini.
- Lisää jauhot voimakkasti sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes taikina irtoaa reunoilta.
- Anna jäähtyä ja lisää sen jälkeen kanamunan yksitellen voimakkasti jälleen sekoittaen.
- Nostele taikinasta leivinpaperin päälle hieman pingispalloa pienempiä kekoja.
- Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia. Huom! liian lyhyt paistoaika saa tuulihatut lässähtämään. Paistamisen alkuvaiheessa ei saa avata uunin luukkua.
- Anna jäähtyä ja valmista täyte.
Täyte
1 isohko palsternakka
1 purkki savumuikkuja (kasvissyöjän versio grillatusta munakoisosta)
ruohosipulia oman maun mukaan
Tee näin
- Pilko palsternakka lohkoiksi ja höyrytä palat kypsiksi. Höyryttäminen säilyttää maun paremmin kuin keittäminen. Jäähdytä.
- Yhdistä jäähtynyt palsternakka, savumuikut ja ruohosipuli. Aja täyte tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.
- Halkaise tuulihatut, mutta älä leikkaa hattua kokonaan irti. Täytä muikkutäytteellä.