DSC_0319

Olen ennen Ravintolapäivän valmisteluja leiponut tuulihattuja viimeksi vissiin yläasteella. Pidän niistä kovati, mutta jostain syystä olin unohtanut totaalisesti niiden olemmassa olon pitkäksi aikaa.

Gluteenittoman reseptin löysin Kotikokin sivustolta. Sunnuntai-jauhoseoksessa on vehnätärkkelystä, joka ei välttämättä sovi FODMAP-ruokavalioon, joten en sitä itse käyttäisi.

Ruokavaliot: kala, valinnoilla maidoton

Noin 30 kpl

Raaka-aineet

2,5 dl vettä

100 g voita tai margariinia

2,5 dl vaaleita jauhoja (riisijauhot tai Virtasalmen Viljatuotteen vaalea)

4 kpl kananmunia (mielellään luomu)

Tee näin

  • Kiehauta vesi ja voi tai margariini.
  • Lisää jauhot voimakkasti sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes taikina irtoaa reunoilta.
  • Anna jäähtyä ja lisää sen jälkeen kanamunan yksitellen voimakkasti jälleen sekoittaen.
  • Nostele taikinasta leivinpaperin päälle hieman pingispalloa pienempiä kekoja.
  • Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia. Huom! liian lyhyt paistoaika saa tuulihatut lässähtämään. Paistamisen alkuvaiheessa ei saa avata uunin luukkua.
  • Anna jäähtyä ja valmista täyte.

Täyte

1 isohko palsternakka

1 purkki savumuikkuja (kasvissyöjän versio grillatusta munakoisosta)

ruohosipulia oman maun mukaan

Tee näin

  • Pilko palsternakka lohkoiksi ja höyrytä palat kypsiksi. Höyryttäminen säilyttää maun paremmin kuin keittäminen. Jäähdytä.
  • Yhdistä jäähtynyt palsternakka, savumuikut ja ruohosipuli. Aja täyte tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.
  • Halkaise tuulihatut, mutta älä leikkaa hattua kokonaan irti. Täytä muikkutäytteellä.