KRP13_10porkkanafoc

Kuva: Pirkka

 

Tämä herkku valmistuu nopeasti ja helposti. Alkuperäinen ohje löytyy Pirkasta.

Ruokavaliot: kasvis, vegaaninen, jos jättää hunajan pois, gluteeniton, maidoton

16 palaa

1 pkt Pirkka luomu porkkanasosetta

0,5-1 tl jodioitua suolaa

1 rkl hunajaa tai sokeria

1 ps (11 g) kuivahiivaa

1,5 dl tummia gluteenittomia jauhoja (esim. Virtasalmen Viljatuote tumma)

n. 4 dl vaaleita jauhoja (esim. Virtasalmen Viljatuote vaalea tai oma seos riisi-, kaura- ja maissijauhoista)
(jos käytät jauhoja, joissa ei ole ksantaani ja psylliumia apuaineita, suosittelen lisäämään 1 tl psylliumia ja 1 tl ksantaania taikinaan – näin se pysyy koossa paremmin)

0,5 dl oliiviöljyä

Pinnalle

0,5-1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja

10-15 kpl kalamataoliviia

1-2 rkl neitsytoliiviöljyä

2 oksaa tuoretta rosmariinia tai 2 tl kuivattua

Tee näin

  • Lämmitä porkkanasose noin 42-asteiseksi. Lisää joukkoon suola ja hunaja. Sekoita kuivahiiva ja tummat jauhot taikinan joukkoon. Lisää vaaleat jauhot vähitellen ja rasva alustamisen loppuvaiheessa.
  • Sekoita pehmeä taikina tasaiseksi ja taputtele jauhotetulla kädellä pellille leivinpaperin päälle suorakaiteen muootoiseksi levyksi (noin 25 x 30 cm). Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
  • Halkaise kirsikkatomaatit. Painele ne kohonneeseen taikinaan leikkauspinta alaspäin. Poista oliiveista kivet ja painele myös ne taikinaan. Voitele leipä öljyllä ja ripottele pinnalle rosmariinia.
  • Paista foccacciaa 225 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Peitä liinalla ja leikkaa hetken kuuttua paloiksi. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi keiton kanssa.