1436800535531

 

Sen kunniaksi, että Monashin FODMAP-blogi julkaisi juuri tietoja marjojen FODMAP-pitoisuuksista, ajattelin laittaa tänne maailman yksinkertaisimman reseptin aihetta sivutakseni. Olin kyllä kovin iloinen, että alustavat tuloksetkin päätettiin julkaista. Potilastyössä olen noita tietoja käyttänyt jo useamman vuoden ja ei ole vielä tullut vastaan ihmisiä, joiden suolisto olisi eri mieltä. 🙂 Itse mussuttelen surutta myös karviaisia, jotka ovat suurinta herkkuani.

Kaikki reseptin määrät ovat suurin piirtein, sillä jos ihan rehellinen olen: Inhoan kokata mittojen mukaan. 😀 Siksi näiden reseptien työstäminen ja kirjaaminen on aina vähän tuskaista hommaa. Lupaan kuitenkin, että kyllä näitä reseptejä tulee! Nyt on keittiössä vihko, johon teen jatkuvasti merkintöjä määristä ja hyvistä ja huonoista valinnoista, niin ei tarvitse jälkikäteen muistella.

Tässä tämän iltapäivän välipala. 🙂

Yhdelle (tai kahdelle jälkkäriksi)

1,5-2 dl soijajogurttia* tai laktoositonta jogurttia

100 g (eli puoli pussia) pakastepuolukoita

1 banaani

1 rkl Hirvelän kauratalkkunaa

2 tl Hirvelän KauraKuitusta

koristeluun kokonaisia puolukoita ja kookoshiutaleita ripaus

Tee näin:

Laita ainekset korkeaan kulhoon ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Vaihtoehtoisesti voit laittaa ainekset blenderiin ja ajaa tasaiseksi. Ääntä kohden!

*Netissä tuntuu liikkuvan tietoa, että soijajogurtti ei kävisi. Tuotetta ei toden totta ole testattu, joten joudun puhumaan omasta puolestani. Minulle sopii soijajuotteet vaikka olenkin herkkä vähän kaikelle. Omaan ruokavalioon maitotuotteet kuuluvat lähinnä kodin ulkopuolella olosuhteiden pakosta. Selvittelen paraikaa tuota soijajuoma-juttua, kun nyt on niin, että Aussien tuotteet ovat kovin erilaisia Suomen vastaaviin verrattuna.